Tiada Lagi Celcom Booster, Ghost atau Unlimited Internet

Terbaca artikel di blog Izwan Isaac yang memberitahu pihak Celcom sekarang ni dah upgrade sistem perkhidmatan internet mereka.

Sistem baru ni dikatakan hampir 100% berbeza daripada sistem sedia ada yang selalu berlaku kebocoran dan membolehkan pihak ketiga 'mencuri' line internet dan menjual simkad internet yang berstatus "UNLIMITED".

Info awal mengatakan kemungkinan proses unlimited dari segi BOOSTER atau GHOST tidak lagi boleh dibuat. Senang cerita, NO MORE UNLIMITED INTERNET.


Plan baru Celcom (Internet of Xpax) pulak dengar cerita dah kenakan caj "Pay Per Use" (PPU) kepada semua pelanggan. Dah ramai yang komplen kredit kena tolak akibat PPU. Caj PPU dikenakan selepas kuota internet yang dilanggan habis diguna. Caj dia 50sen/50kb. Mahal kot..

Kalau berterusan macam ni rasanya tak lama lagi mesti ramai pelanggan Celcom akan bertukar ke telco lain. Siapa nak tukar aku sarankan bertukar ke telco ONEXOX. Confirm puas hati.

ONEXOX prepaid yang menjimatkan.

Hubungi pengedar sah ONEXOX :

KHAIRUL ANAM
(ONEXOX Authorised Dealer)
Call / SMS / Whatsapp / Telegram
011-3244 8800

16 Komentar untuk "Tiada Lagi Celcom Booster, Ghost atau Unlimited Internet"

haha..

aku tak kesah benda ni sebab memang aku tak pakai.

Sim onexox unlimited ke ? Kalau quato dah habis. Boleh pakai lagi ?

ONEXOX bukan sim unlimited.. kalau kuota habis, intenet tak boleh pakai.. kena langgan baru..

Celcom 50kb / 50 sen? Mencekik darah tu...bukannye diorang manually kerja bagi internet ni mudah di lawati oleh surfers...Ishk2..blh try le ONEXOX...

baguslah tak pakai benda2 macam ni.. tak bagus.. dikira menyalahi undang2 ni dan tak berkat..

knp plk sim celcom GHOST n BOOSTER mnyalahi undang2...???aku rse x mnyalahi undang2...sbb rakyat smua nk kn internet dan quota yg terbaik..knp celcom buat promotions di indon dan RM28 sebulan untuk 10 dan 15GB..????knp celcom tak nak buat di Malaysia mcm tu...???di Malaysia RM28 sebulan tuk 2GB...berbaloi ke...???sbb tu la rmai org dlm celcom sndri yg buat GHOST ngn BOOSTER tu...bkn sbb ape..sbb nk untungkn celcom jgk...rmai org beli sim celcom...tp ble dh jd mcm ni,rakyat smua akn lari dari beli sim celcom..baik pilih sim dari telco lain..lagi murah dan berbaloi...

sebab di Malaysia dia dah tetapkan had internet macam tu, nak buat macam mana. bila ada orang curi guna lebih daripada had yang ditetapkan, kira menyalahi undang2 la tu sebab dah langgar terma syarat syarikat telco..

orang dalam celcom yang buat servis ghost booster semua tu pun dikira salah sebab buat sesuatu tanpa kelulusan daripada syarikat.. dengan cara tu bukan menguntungkan celcom, tapi merugikan bila kuota internet diguna tanpa had..

harga simkad celcom berapa la sangat kalau nak dibandingkan dengan harga kuota internet.. rasanya celcom lebih untung jual kuota internet berbanding jual simkad banyak2.. simkad unlimited yang orang jual berpuluh beratus ringgit tu pun sebenarnya murah je.. orang yang beli dah kena tipu terpaksa bayar mahal beli simkad tu sebab nak internet unlimited..

sekarang celcom dah kenakan caj pay per use sebab nak cover balik kerugian kuota yang dicuri. padan muka semua pengguna credit asyik hilang je kena caj..

celcom ni tak guna speed laju kalau kuota sikit sangat

Tak baik cakap padan muka kat orang...macam ada perasaan geram disitu

Ayat tu bila kita baca dengan perasaan geram, akan nampak geram.. Kalau baca dengan perasaan tenang, nampak macam ayat biasa2 je..

Pakai langgan speak out la. Skrg tgh hot mcm pisang panas. Tp cara penggunaan wajib habiskn 1gb utk 1 hari lps pukul 12 tgh mlm aku di top uo semula quota 1gb tu. Aku dah cuba masuk hari ni dah 16 hari alu guna bermaknanya dah 15gb aku dpt. Mmg berbaloi baloi. Pergi mampus la dgn celcom. Kini speak out pilihan ku

Celcom and other telcos buy internet lines according to bandwidth, not quota/data volume. So that is why internet should be charged according to bandwidth and not quota/data volume.

Eh! Eh! Dengar citer Xpax dah tak ada PPU? Yesss! No more makan kredit :p

dulu aku dpt celcom ghost ne accidently... use xpact as secondary sim to surf internet in my android subscribe yg rm 5 per day tue.. pas tue 1 ari hp tu jatuh beterabur abis pecah.. tyme tu langanan sma celcom masih aktif.. hp rosak terpaksa off le abis 1 minggu berhubung guna fb dan tel rumah sja... lepas 1 minggu mak aku belikan hp baru.. lps tu aku kasi masuk sim celcom tu yg pelik line dia masih aktif.. guna dr tahun 2011 sampai petengahan tahun 2014.. slh celcom sndri juga maintance x abis... lps celcom buat sistem baru ne aku da x subscibe celcom dia telan duit bnyk da complain.. skrg pkai digi

Sila komen menggunakan bahasa yang molek.
Tolong jangan buat spam kat sini ye. Terima kasih.

 
Copyright © 2014 Cetusan Suara - All Rights Reserved
Template By Catatan Info