Logo Terbaru JAKIM

Design baru logo JAKIM

Gambar atas ni merupakan design logo terbaru Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). 1st time aku tengok logo baru JAKIM ni aku rasa macam buruk giler kot design dia. Mungkinkah designer dia orang yang sama buat design logo 55 Tahun Merdeka yang jadi isu hangat dulu?

Tengok logo baru JAKIM ni nampak tak melambangkan 'kemajuan' langsung. Tulisan khat jawi yang digunakan pun susah nak baca. Tak faham. Kalau takde perkataan JAKIM kat logo tu rasanya ramai yang tak tahu logo ni logo apa.

Apa pendapat korang tentang Logo baru JAKIM ni? Buruk ke cantik?

0 Komentar untuk "Logo Terbaru JAKIM"

Sila komen menggunakan bahasa yang molek.
Tolong jangan buat spam kat sini ye. Terima kasih.

 
Copyright © 2014 Cetusan Suara - All Rights Reserved
Template By Catatan Info