30 October 2014

Tiada Lagi Celcom Booster, Ghost atau Unlimited Internet

Terbaca artikel di blog Izwan Isaac yang memberitahu pihak Celcom sekarang ni dah upgrade sistem perkhidmatan internet mereka.

Sistem baru ni dikatakan hampir 100% berbeza daripada sistem sedia ada yang selalu berlaku kebocoran dan membolehkan pihak ketiga 'mencuri' line internet dan menjual simkad internet yang berstatus "UNLIMITED".

Info awal mengatakan kemungkinan proses unlimited dari segi BOOSTER atau GHOST tidak lagi boleh dibuat. Senang cerita, NO MORE UNLIMITED INTERNET.


Plan baru Celcom (Internet of Xpax) pulak dengar cerita dah kenakan caj "Pay Per Use" (PPU) kepada semua pelanggan. Dah ramai yang komplen kredit kena tolak akibat PPU. Caj PPU dikenakan selepas kuota internet yang dilanggan habis diguna. Caj dia 50sen/50kb. Mahal kot..

Kalau berterusan macam ni rasanya tak lama lagi mesti ramai pelanggan Celcom akan bertukar ke telco lain. Siapa nak tukar aku sarankan bertukar ke telco ONEXOX. Confirm puas hati.

ONEXOX prepaid yang menjimatkan.

Hubungi pengedar sah ONEXOX :

KHAIRUL ANAM
(ONEXOX Authorised Dealer)
Call / SMS / Whatsapp / Telegram
011-3244 8800

Blogger sepenuh masa berasal dari Kelantan. Bekerja sendiri. Sudah berumahtangga. Menulis di blog sejak tahun 2008.

16 comment(s)

Sila komen menggunakan bahasa yang molek.
Tolong jangan buat spam kat sini. Terima kasih.
EmoticonEmoticon