ONEXOX Prepaid Yang Menjimatkan

Entri "Tukar dari Postpaid Celcom ke Prepaid Celcom" di blog Anarm.net buat aku rasa macam bangang giler sebab pakai postpaid. Rupanya dah banyak duit aku terbazir macam tu je sebab bayar bil postpaid.

Kenapa aku cakap membazir? Sebab bil postpaid aku lebih kurang RM100 lebih tapi penggunaan aku untuk call, SMS dan internet sebenarnya tak sampai RM100 pun nilai dia. Tapi tetap kena bayar RM100 lebih sebab caj yang dikenakan ikut pakej postpaid yang aku langgan.

Aku buat keputusan untuk tukar ke prepaid balik. Teringat tentang prepaid Tone Excel dan prepaid ONEXOX yang aku pernah ceritakan sebelum ni. Lepas aku buat perbandingan caj antara telco-telco yang ada kat Malaysia, aku rasa ONEXOX adalah prepaid yang lebih menjimatkan.


Kenapa Aku Pilih ONEXOX


Kelebihan Prepaid ONEXOX

  • Harga simkad hanya RM10.
  • Kadar panggilan MURAH dan MENJIMATKAN.
  • Tempoh sah kredit dilanjutkan ke 28 BULAN JIKA KEKALKAN NOMBOR LAMA dan tarikh ini bukan statik kerana ia bergerak ke depan mengikut nilai topup.
  • Tempoh sah kredit pangggilan lebih lama dengan ONEXOX.
  • Topup RM50 untuk 50 hari (RM1 / hari).
  • FREE SMS setiap bulan sehingga 1800 SMS setahun.
  • Pelan internet yang murah, laju dan tiada "pay per use".
  • 10 nombor favourite Famili & Friend ke semua talian!
  • Points untuk redeem data, airtime, dll.
  • Tak perlu maintain, nak pakai topup la...
  • Ganjaran topup percuma dan tunai "User Get User" bila ajak rakan bertukar ke ONEXOX. Itu pun jika nak ajak rakan. Tak ajak pun kita dapat berjimat juga.
  • dan banyak lagi......

Aku dah pun buat pertukaran dari postpaid ke prepaid ONEXOX. Senang je proses tukar. Hanya perlu langsaikan segala bil postpaid lepas tu hubungi ejen ONEXOX dan buat urusan MNP untuk pindahkan nombor lama ke prepaid ONEXOX.


Maklumat lanjut tentang prepaid ONEXOX boleh layari laman web www.onexox.my. Siapa rasa nak lebih berjimat mulai sekarang boleh hubungi pengedar sah ONEXOX :

KHAIRUL ANAM
(ONEXOX Authorised Dealer)
Call / SMS / Whatsapp / Telegram
011-3244 8800

19 Komentar untuk "ONEXOX Prepaid Yang Menjimatkan"

oho..

itulah onexox prepaid tu rupanya ye..

yup.. ini laa prepaid ONEXOX.. sama macam tone excel tapi lebih murah.. untuk lebih berjimat, nampak prepaid ni je yang paling rendah caj dia berbanding telco2 lain..

untuk bisnes pun boleh jugak.. tapi setakat ni rasa macam nak jadi pengguna je.. yang penting JIMAT..

Biasa ada caj terselindung...betulkan tuan admin?

ONEXOX takde caj terselindung.. kita bayar apa yang kita guna je.. kalau tak guna, takde potong2 kredit.. SMS yang biasanya suruh subscribe benda2 macam caller ringtone, dan lain2 tu pun awal2 dah di-block.. so takkan ada sebarang caj lain..

OneXOX tidak sama denan Tone Excel. Tone Excel pasarkan produk cara MLM. Tapi OneXOX tidak. Masih menggunakan konsep pemasaran sedia ada untuk terus berdaya saing dengan telco lain. Paling murah, paling jimat dengan OneXOX

oo.. tak sama rupanya? takpe lah.. yang penting onexox lagi best..

bila topap rm50 tahan sampai 50hari kan?..lepastu bila dah cukup 50hari tu tamat tempoh kan? lepas tamat tempoh dah tak boleh guna dah ke walaupon baki duit rm50 ada lagi?

kredit dah tamat tempoh kena la topup.. kalau nak tempoh sah kredit lebih lama, tukar ke onexox dgn kekalkan nombor lama.. tempoh sah kredit jadi 28 bulan.. time tu topup RM10 pun boleh guna lagi sampai 28 bulan..

kelajuan selepas habis kuota masih ok tak?

Lepas habis kuota internet dah tak boleh guna.. Sim ONEXOX ni bukan unlimited internet.. Kalau nak sambung guna internet kena langgan internet lagi..

xox ni sy dgr buatan islam betul ke?

CEO telco ONEXOX ni orang Islam.. menyediakan pelan prepaid yang patuh syariah..

Onexox Prepaid memang terbaik.Memenuhi kehendak pengguna yang ingin penjimatan berbaloi.

Onexox prepaid kepoweran. Jimat & internet berkelajuan tinggi

bagaimana tukar prepaid celcom ke onexox dengan menggunakan hujnung jari saja...tidak usah pergi cawangan onexox

Tukar ke ONEXOX tak perlu pergi cawangan. Hanya perlu contact mana2 dealer ONEXOX untuk buat penukaran. Simkad boleh hantar melalui pos

Betul ke untuk dapat ganjaran top up percuma... kita perlu top up di kedai2 terpilih sahaja? cth 7e..

Wah bestnya dapat guna ONEXOX, pasti menjimatkan.

Terbaekk...saya dah guna dan jd dealer..puas hati..alhamdulillah selama.ni pakai line lain.xder.bnyk faedah mcm.ni

Sila komen menggunakan bahasa yang molek.
Tolong jangan buat spam kat sini ye. Terima kasih.

 
Copyright © 2014 Cetusan Suara - All Rights Reserved
Template By Catatan Info