10 October 2014

ONEXOX Prepaid Yang Menjimatkan

Entri "Tukar dari Postpaid Celcom ke Prepaid Celcom" di blog Anarm.net buat aku rasa macam bangang giler sebab pakai postpaid. Rupanya dah banyak duit aku terbazir macam tu je sebab bayar bil postpaid.

Kenapa aku cakap membazir? Sebab bil postpaid aku lebih kurang RM100 lebih tapi penggunaan aku untuk call, SMS dan internet sebenarnya tak sampai RM100 pun nilai dia. Tapi tetap kena bayar RM100 lebih sebab caj yang dikenakan ikut pakej postpaid yang aku langgan.

Aku buat keputusan untuk tukar ke prepaid balik. Teringat tentang prepaid Tone Excel dan prepaid ONEXOX yang aku pernah ceritakan sebelum ni. Lepas aku buat perbandingan caj antara telco-telco yang ada kat Malaysia, aku rasa ONEXOX adalah prepaid yang lebih menjimatkan.


Kenapa Aku Pilih ONEXOX


Kelebihan Prepaid ONEXOX

  • Harga simkad hanya RM10.
  • Kadar panggilan MURAH dan MENJIMATKAN.
  • Tempoh sah kredit dilanjutkan ke 28 BULAN JIKA KEKALKAN NOMBOR LAMA dan tarikh ini bukan statik kerana ia bergerak ke depan mengikut nilai topup.
  • Tempoh sah kredit pangggilan lebih lama dengan ONEXOX.
  • Topup RM50 untuk 50 hari (RM1 / hari).
  • FREE SMS setiap bulan sehingga 1800 SMS setahun.
  • Pelan internet yang murah, laju dan tiada "pay per use".
  • 10 nombor favourite Famili & Friend ke semua talian!
  • Points untuk redeem data, airtime, dll.
  • Tak perlu maintain, nak pakai topup la...
  • Ganjaran topup percuma dan tunai "User Get User" bila ajak rakan bertukar ke ONEXOX. Itu pun jika nak ajak rakan. Tak ajak pun kita dapat berjimat juga.
  • dan banyak lagi......

Aku dah pun buat pertukaran dari postpaid ke prepaid ONEXOX. Senang je proses tukar. Hanya perlu langsaikan segala bil postpaid lepas tu hubungi ejen ONEXOX dan buat urusan MNP untuk pindahkan nombor lama ke prepaid ONEXOX.


Maklumat lanjut tentang prepaid ONEXOX boleh layari laman web www.onexox.my. Siapa rasa nak lebih berjimat mulai sekarang boleh hubungi pengedar sah ONEXOX :

KHAIRUL ANAM
(ONEXOX Authorised Dealer)
Call / SMS / Whatsapp / Telegram
011-3244 8800

Blogger sepenuh masa berasal dari Kelantan. Bekerja sendiri. Sudah berumahtangga. Menulis di blog sejak tahun 2008.

19 comment(s)

Sila komen menggunakan bahasa yang molek.
Tolong jangan buat spam kat sini. Terima kasih.
EmoticonEmoticon